Szakács munka Ausztriában

A legkeresetteb szakma az ausztriai vendéglátásban, pályakezdőket is szivesen felvesznek. S sok pályakezdő szakács is él ezzel a lehetőséggel, mivel itthon a legtöbb helyen kérnek legalább 2 éves gyakorlatot, amellett a szakácsok fizetése még nevetséges is. Ha te esetleg pályakezdő vagy és az iskolában angolt tanultál, nem kell feltétlenül Anglia felé venned az irányt, mivel az ott megkeresett pénzt szinte fel is éled, illetve rövid idő alatt elsajátíthatod az ausztriai munkához szükséges német nyelvet (bővebb info legalul).

Ha pedig te már szakképzett, gyakorlattal rendelkező szakács vagy, akkor még nagyobb az igény a munkádra Ausztriában.

Mennyit keres egy szakács Ausztriában?

Ha 2 évet (4 x 5 hónapos szezont) ledolgozol például egy 4 csillagos hotelben 1500 eurós fizetéssel (ami kevésnek számít), akkor jutalékokkal több mint 10 millió forintot keresel meg és már itthon is elég jól fizető állást kaphatsz ilyen gyakorlattal.

Hogyan tudok kijutni Ausztriába dolgozni?

Ezen az oldalon megrendelhető egy könyv (ebook formátumban), amely útmutatóul szolgál hogy hogyan és hol találsz magadtól állást Ausztriában, s hogyan jelentkezz rá közvetlenül a munkaadóknál.
Nemtudod németül hogy fogod csinálni?
Ne aggódj, az ehhez kapcsolódó német szavak és mondatok kidolgozva, szótárazva, kiejtéssel megtalálhatók a könyvben.
Hogy fogod érteni a konyhán a feladatokat?
A könyvben több száz szó, konyhai feladat, alapanyagok, főzési folyamatok, munkautasítások vannak németül kiszótárazva kiejtéssel leírva minden egyes szó és mondat.
Ahhoz hogy Ausztriában dolgozhass akár szobalányként, akár mosogatóként vagy konyhai kisegítőként, ismerned kell azokat a párbeszédeket amiket a kollégáiddal, főnököddel, vendégekkel kell majd alkalmaznod.
Az alábbi linken megrendelheted azt a könyvet ami ezeket tartalmazza magyarul, németül, kiejtéssel együtt!

 

A bejegyzés kategóriája: Ausztriai munka blog
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.