Mosogató feladata Ausztriában

Nem nehéz kitalálni hogy a fő feladata a mosogatás. Hogy hogyan zajlik, az kicsit könnyebb mint amire gondolunk.
A legtöbb helyen egy mosogató van, de előfordulnak olyan munkahelyek is ahol kettő van, egy fekete és egy fehéredényeket mosogató.
A fehér mosogató:
azokat a tányérokat bögréket evőeszközöket leveses tálakat mossa amikkel a vendég találkozik.
A fekete mosogató:
Azokat az edényeket, Tálakat, serpenyőket, minden olyan eszközt amivel a szakácsok főznek, készítik az ételt a vendégek számára a konyhában.
Itt jön a jó hír: mindkettőt nagy ipari mosogatógéppel mossák.
A fehér mosogatás úgy zajlik hogy a felszolgálók behozzák a tányérokat bögréket evőeszközöket, a mosogató belerakja egy tálcába majd magasnyomású vízzel leöblíti, betolja a mosogatógépbe, elindítja a gépet. Általában 2 percig most egy mosogatógép, ha az lejárt kihúzza a gépből a tálcát, 1 percig hagyja lecsöpögni és megszáradni, majd a helyére teszi a tányérokat.
A fekete mosogatásnál már többet mosogatunk kézzel is, egy sima öblítés nem hozná le úgy az ételmaradékokat a fazékról, tepsikről hogy az betehető legyen a gépbe.
Olykor egy gépet használnak mint két mosogatásra.
A mosogatáson kívül még a mosogatóval általában krumplit és hagymát szoktak pucoltatni.
A mosogatói állás kezdőknek tökéletes megoldás lehet, szinte bárkiből lehet mosogató. Feladata nagyon egyszerű, a konyhán használt lábasok, edények, az étteremből visszaérkező tányérok, evőeszközök elmosása, konyha felmosása. Ráadásul a mosogatás egy speciális ipari géppel történik, amelynek 2 perc sem kell és tisztára mossa a tányérokat.

Mosogatói állás jellemzői:

  • nem igényel szaktudást,
  • nem igényel gyakorlatot,
  • kevesebb nyelvtudás is elegendő,
  • kevés felelősségvállalás
Havi 1100-1300 euró fizetés, amely melyre még jönnek a jutalékok, így mosogatóként is elérhető a 400  ezer forintos fizetés. Akár az egészet félreteheted, mivel állják a szállást és étkezést.
Következő szint a mosogató után a konyhai kisegítő.

Szeretnél egy könnyű fizikai munkát Ausztriában jó fizetéssel?

Nyelvtudás nélkül nem fogsz kelleni, így egy megoldás maradt: Tanulni. Én is mosogatóként kezdtem Ausztriában, tudom mire lesz szükséged és le írtam neked. Nincs más dolgod csak megrendelni azt a könyvet ami ellát elég információval.

Ahhoz hogy Ausztriában dolgozhass akár szobalányként, akár mosogatóként vagy konyhai kisegítőként, ismerned kell azokat a párbeszédeket amiket a kollégáiddal, főnököddel, vendégekkel kell majd alkalmaznod.
Az alábbi linken megrendelheted azt a könyvet ami ezeket tartalmazza magyarul, németül, kiejtéssel együtt!
A bejegyzés kategóriája: Ausztriai munka blog
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.