Ausztriai munka gyakorlat nélkül

Az Ausztriába dolgozni vágyók többségének nincs gyakorlata abban a szakmában amit meg céloz. Így hát felmerül a kérdés hogy mennyire követelik meg a munkáltatók a tapasztalatot az ausztriai munka során.

ausztriai munka gyakorlat nélkül
Szeretnék mindenkit megnyugtatni: Lehet ausztriai vendéglátásban gyakorlat nélkül is dolgozni.
Minden kezdet nehéz, ez nyílván az ausztriai munkavállalásra is igaz, főleg akkor ha úgy kezdünk hogy gyakorlatunk sincs. Természetesen az esetek többségében azt választják kettő vagy több jelentkező közül amelyiknek már van gyakorlata, még nagyobb az esély ha van ajánló levele.
Ha van gyakorlatunk, akkor ennek köszönhetően nagyon gyorsan elhelyezkedhetünk. Jó szemmel nézik a magyarországi gyakorlatot is, de ha van ausztriai tapasztalat is, akkor nem kell sokáig keresgélnünk állások után.
Ha nekünk nincs gyakorlatunk akkor

Milyen állások vannak gyakorlat nélkül?

3 plusz 1 állásra pályázhatunk gyakorlat nélkül:
  1. szobalány,
  2. mosogató,
  3. szakács (ha van végzettségünk sok helyen szivesen alkalmaznak),
  4. konyhai kisegítő (ha tudunk főzni az már sok helyre elegendő)
Főleg mosogató, szobalány pozícióban tapasztalat nélkül is felvesznek. Lássuk be hogy ez a két pozícióhoz nem igazán kell nagy gyakorlat. Egyszerűen és könnyen lehet követni az utasításokat és a napi rutint.
Több ismerősömnek segítettem már kijutni úgy hogy előtte semmilyen gyakorlattal nem rendelkeztek szobalány vagy mosogató állásokban.
Egy szakács számára sem jelent problémát elhelyezdkedni ha nincs gyakorlata, elegendő lehet a végzettség.
konyhai kisegítői munka sem nagy ördöngősség, Általában megkérdezik hogy van-e a főzésben gyakorlata? És ha valóban szeretünk főzni és tudunk is akkor sikerrel pályázhatunk egy ilyen állásra is.

 Mi az ami fontosabb a tapasztalatnál?

Viszont tapasztalat és nyelvtudás nélkül sok esélyünk nincsen.
Sok helyen oda írják hogy a tapasztalat feltétel, de az én tapsztalatom azt mutatja hogy szoktak esélyt adni újaknak is. Tehát nyugodtan meglehet ezeket az állásokat is célozni.
A munkáltatókkal emailezni és telefonálni is fogunk. Nem kell aggódni, a könyvem segít.
A jelentkezés és a telefonos interjú során legyünk motiváltak, és ez elegendő lehet a sikerre.
Amíg el nem jutunk eddig a pontig, tanuljunk németül az oldalon megvásárolható könyvből, mivel ebben a könyvben garantáltan olyan információk állnak rendelkezésedre amire az ausztriai munkádnál szükséged lesz.

Nyelvtudás nélkül nem dolgozhatunk, de a jó hír hogy akár 2 hónapnyi tanulás is elegendő lehet.

 

Ahhoz hogy Ausztriában dolgozhass akár szobalányként, akár mosogatóként vagy konyhai kisegítőként, ismerned kell azokat a párbeszédeket amiket a kollégáiddal, főnököddel, vendégekkel kell majd alkalmaznod.
Az alábbi linken megrendelheted azt a könyvet ami ezeket tartalmazza magyarul, németül, kiejtéssel együtt!

 

A bejegyzés kategóriája: Ausztriai munka blog
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.