Ausztriai hotelmunka előnyei

Ha valaki külföldre szeretne kimenni dolgozni, akkor számos akadályt kell leküzdenie. A legnagyobb akadály az hogy beszélje az adott ország nyelvét. Ez viszont nagyon egyszerűen (de nem könnyen) legyőzhető akadály. Pusztán csak szorgalom és kitartás kell hozzá. Szobalány, mosogató, konyhai kisegítőkkel szemben szerencsére nem olyan nagyon az elvárások, egy alap nyelvtudással már simán elnyerhetünk egy állást, s ha a munkánk jó akkor szezonról szezonra visszafognak hívni bennünket. Így lehet hogy elég lesz egyszer egyetlen munkahelyet találnunk. Tehát ha az a célunk hogy Ausztriában dolgozzunk, akkor tanuljuk a német nyelvet.

Az első két pontba már be is jelölhetjük hogy miért is jó az ausztriai hotelmunka,

mert nemkell sok erőfeszítés a tanulásban,

Szezonról szezonra visszahívhatnak minket ha megfelelő a munkánk.

A másik nagy akadály a külföldi munkáknál az a szállás. A nagyobb városok kivételével majdnem mindenhol biztosítanak ingyenesen szállást a hotelekben. A szobák minősége változó. Az évek során voltam már lepukkant szobákban is, de volt olyan szállásom ahol saját zuhanyzóm, wc-m, franciaágyam, led tv-m és saját erkélyem is volt.

Harmadik pozitívum tehát az

Ingyenes szállás.

A negyedik pont amiről beszélünk az nem inkább akadály hanem kellemetlen. Mivel gazdag országba készülünk ezért számíthatunk rá hogy elég drágán fogunk étkezni. De az ausztriai hotelmunka itt is főnyeremény mivel az esetek többségében

Ingyen biztosítanak napi 3 étkezést

Továbbá amiért jó még egy ausztriai vendéglátós munka:

Magyarországi bérezéshez mérve 3-4-szeres fizetés,

Mindenhol vannak magyarok,

Akár az egész fizetésed félrerakhatod,

Gyönyörű helyen dolgozhatsz,

Panoráma az egyik munkahelyem erkélyéről

Itt kávézgattam és néztem a naplementét

Elég érv szól az ausztriai munka mellett. S neked nemsokat kell tenned azért hogy megvalósítsd az ott keresett pénzből a céljaid.

Tanuld a nyelvet!

Nagy segítségül szolgál az Ausztriai hotelmunka gyorsan című e-könyv ami itt rendelhető meg a weboldalon. Tele olyan német szavakkal, kifejezésekkel amire szükséged lesz a munka során. Tapasztalat.

 

Ahhoz hogy Ausztriában dolgozhass akár szobalányként, akár mosogatóként vagy konyhai kisegítőként, ismerned kell azokat a párbeszédeket amiket a kollégáiddal, főnököddel, vendégekkel kell majd alkalmaznod.
Az alábbi linken megrendelheted azt a könyvet ami ezeket tartalmazza magyarul, németül, kiejtéssel együtt!
A bejegyzés kategóriája: Ausztriai munka blog
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.